HESKE - sivusto

Heske

Mietelmiä yhdestä jos toisestakin asiasta - sivu 4


Maailmanloppu myöhässä?

24.12.2012


On se kumma, ettei nykyään voi luottaa mihinkään! Maailmanlopun piti tulla kolme päivää sitten - ja tässä sitä vaan näpytellään tätä maailmanlopun vehjettä...

"Uskomus siitä, että 13 baktunin eli noin 5000 vuotta kattavan ajanjakson päättyminen olisi muinaisten maya-intiaanien mielestä tarkoittanut maailmanloppua, on Kettusen (= professori Harri Kettunen, Helsingin yliopisto) mukaan lähtöisin vuodelta 1966 tutkija Michael Coen The Maya -teoksesta. Kettusen mukaan vanhoissa maya-kirjoituksissa ei tällaisesta puhuta.
-Mayakalenterissa siirrytään 13. baktunin j?lkeen 14. baktuniin, eli maailma ei lopu siihen."
(Uusi Suomi 12.12.2012)No, salaisuus taitaakin piilotella ihan arkipäiväisessä syyssä kuten kuvasta näemme.

Niin tai näin, elämä maailmanlopun jälkeen on hyvä syy kirjoitella tänne pitkästä pitkästä aikaa. Muut asiat ovat pitäneet meikäpojan puuhassa, joten saapa nähdä miten jatkossa käy.


Neiti Maplen toinen juttu

23.9.2011

Sattuipa käteen hauska kirja, Leonie Swannin Ihmissutta ken pelkäisi (WSOY 2011).

Tarina kertoo lampaista, jotka ratkovat mysteeriä. Nimestään huolimatta kyseessä on lähinnä dekkari, jonka yhtenä "päähenkilönä" on älykkölammas neiti Maple!

Irlantilainen lampuri Rebecca on vienyt isältään perinnöksi saamansa lauman Ranskaan, valtavan linnan kupeeseen. Aivan liian lähellä kohoaa metsä, josta löytyy pedon kammottavasti raatelema kauris. Pian alkavat kiertää huhut, joiden mukaan ihmissusi on ollut asialla. Kuin vahvistuksena huhuille linnan yleismies ammutaan hopealuodilla.

Kaiken muun harmin lisäksi Rebecca on saanut riesakseen Tarot-korteista ennustavan äitinsä. Lampaita taas auttaa eteenpäin kyseisten korttien syöminen. Vaan mikä kortti milloinkin olisi syötävä? Lampaita myös hermostuttaa paikalla jo aiemmin ollut muukalaislammas, joka ei kiinnitä niihin mitään huomiota, seistä törröttää vain paikallaan itsekseen mutisten, ja jota ei ollut enää vuosiin keritty. Viereisen aitauksen hullut vuohet ajoittain auttavat ajoittain sekoittavat lampaiden pohdintoja.

Lampaiden ajatusten seuraaminen on kiehtovaa luettavaa ja tämä riemastuttava logiikka vie lampaat kekseliäisiin - joskaan ei välttämättä oikeaan osuviin - ratkaisuihin. Swann tavoittaa muhkeasti lampaiden villavan maailman, jossa rehusanko on täysin vastustamaton, pelätään eläinlääkäriä piikkeineen ja tehdään yllättäviäkin johtopäätöksiä ihmisten touhuista. Tyylillisesti Swann menee jonnekin Douglas Adamsin ja Terry Pratchettin suuntaan. Parodia ja satiiri eivät kuitenkaan ole selkeästi esillä, enemmänkin syvällä pinnan alla. Teksti on pehmeätä, ymmärtävää.

Kirja on jatko-osa aiemmin ilmestyneelle lammasdekkarille Murha laitumella.


Puisto loistossaan

29.7.2011

August Eklöfin puistosta on tullut Länsirannan kaunistus. Puisto on niin rehevä, että tuskin uskoo suomalaiseksi.

Tässä vielä lähempää kukkien loistoa.


Ensimmäinen kuvakirjani

31.7.2010

Mainitsin jo huhtikuussa Berliinistä palattuani, että minulla oli suunnitelmia ottamieni kuvien suhteen. Nyt nuo kaavailut ovat toteutuneet. Sain vihdoin valmiiksi ja teetettyä ihka oikean kuvakirjan! Tämän mahdollisti nykyaikainen tulostuspalvelu eli tässä tapauksessa Ifolor-niminen firma. Käykäpä tutustumassa. Valitsemassani kirjatyypissä on se hienous, että sidonnan ansiosta kirja avautuu keskeltä täysin tasaiseksi, kuten ensimmäisestä kuvasta voi todeta.Kirjan suunnitteluun käytin Ifolorin omaa Designer-ohjelmaa. Se ei ole mikään aito taitto-ohjelma, mutta harrastelija tekee sillä hyvinkin kirjan. Huono puoli on siinä, ettei ohjelmasta pysty tulostamaan vedosta.


Berliinin tuliaisia

20.4.2010

Lyhyehkö reissu Berliiniin on nyt tehty ja tuomisina on melko paljon kuvia. Tein oman osion osalle näistä, kaikilla kuvilla en rupea kiusaamaan. Suunnitelmissa on jotain muuta, johon voin niitä käyttää, mutta siitä lisää joskus toiste.

Kuvaa klikkaamalla pääset suoraan "albumiin".Vanhemmat jutut:  1 2 3 4 5 

 
 
© Heikki S. Kekki 2017