Heske

Kuvamanipulaatiot

Pidän kuvien muokkaamisesta sellaiseen muotoon, jossa todellisuus ja mielikuvitus käyvät käsi kädessä. Tosin ne ovat yleensä suuritöisiä, joten uusien kuvien teko sujuu harvakseltaan.

Kuvan saat suuremmaksi klikkaamalla sitä. Avautuvan kuvan myös suljet klikkaamalla.

Kotini on linnani

Kotona seinilläni olevat kuvat ovat roikkuneet siellä pitkään. Mieleni on tehnyt vaihtaa ne ja erityisesti johonkin, jonka olen itse tehnyt. Vihdoin sain ensimmäisen aikaiseksi.

Webmonkey

Eräällä kuvankäsittelyfoorumilla yksi tyyppi kysyi nähtyään kuviani olenko harkinnut tehdä erään kuvan kaltaisia manipulaatioita. Kuvassa oli pikkulinnun kroppa ja suden pää yhdistetty mainiolla tavalla.
Samalla foorumilla useimmat jäsenet olivat tehneet itselleen avataarin ja monet esittelivät itsensä myös oikeilla kuvilla.

Sain ajatuksen yhdistää nämä kolme asiaa ja viereisen kuvan idean sain Terry Pratchettin Kirjastonhoitajasta. Uuk!

Hundra gånger gifta

Tämä on toinen ystäväni Thomas Henrikssonin näytelmistä, johon hän pyysi tekemään julisteen. Kyseessä on Vilhelm Mobergin draama, jossa teatteriseurue kiertää Itä-Uusimaata. Kaikki menee pieleen eikä yleisöä tule. Seurue voi vain näytellä toisilleen ja pitää huolta, että näytelmä saa onnellisen lopun.

Tätä julistetta ei koskaan käytetty, sillä tuottajalla oli meikäläistä vanhoillisempi näkemys asiasta.

Heviä pääsiäistä

Photoshop-kurssilla ohjaaja antoi kurssin lopuksi tehtäväksi pääsiäisaiheisen kuvan.

Kuvien muokkaamisesta innostuneena panin parastani.

Talvimasennus

Kärsin usein pimeän vuodenajan masennuksesta. Niinpä kokeilin saisinko jotenkin kuvattua tuota tunnetta.

Kuva on melko rankka, mutta ilmentää hyvin mitä talvimasennus voi pahimmillaan olla.

Kosmoksen ritari

Poikani ollessa pieni tein kuvan aiheesta avaruus ja poika. Taitojen karttuessa halusin tehdä uuden kuvan, tällä kertaa kehittyneempi versio.

Toinen todellisuus

Olen usein miettinyt jotain kuvaa, jossa olisi jokseenkin poikkeava tunnelma - tuttu maisema, mutta kaikki ei kuitenkaan ole kohdallaan.

Nasan ja ESAn sivuilla seikkailtuani tiesin haluavani näitä uusimpia kuvia avaruudesta johonkin käyttöön. Photoshop-kurssilla sitten oikea hetki koitti.

Ilta tupakille

Tämä on ensimmäinen ystäväni Thomas Henrikssonin näytelmistä, johon hän pyysi tekemään julisteen. Anton Tsehovin teksti kertoo miehestä, joka pitää esitelmän tupakan vahingollisuudesta vaimonsa pyynnöstä, mutta hänellä onkin jotain muuta sydämellään.

Esitykseen ovat kirjoittaneet tekstiä myös Mark Mallon ja Kimmo F. Hentinen. Mallina poseerasi Antti Hytti ja kuvauksen hoiti Samu Karvala.

 
© Heikki S. Kekki 2017