Heske

Muut harrasteet

Kuvan saat suuremmaksi klikkaamalla sitä. Avautuvan kuvan myös suljet klikkaamalla.

Ankh-Morpork

Ensimmäinen kuvani Kiekkomaailman suurimmasta kaupungista. Lopullinen tavoitteeni on kyllä ensin piirtää ja sitten käsitellä kuva tietokoneella. Näitä 3D-kuvia tarvitaan pohjaksi, ettei kaupunki muutu kuvasta toiseen.
Työ on valtaisa (lue: ikuisuusprojekti ;) ja vielä puuttuu todella paljon. Tästä kuitenkin saa pienen aavistuksen tulevasta.

Vastaisuudessa Kiekkomaailman jutut löytyvät Kiekkomaailma-sivulta.

Pelien kehittely

Pelit juontavat aikaan kun poikani oli pieni. Meillä molemmilla oli varsin hauskaa suunnitellessamme monenlaisia lautapelejä.
Kauhujen Linna on aarteenetsintäpeli. Vastassa on monenmoista kauhua ja pelottavia olentoja, mutta myös auttavia hahmoja. Ja vaikka aarrearkun löytäisikin, ei ole takeita, että siellä on aarre.
The Matrix – replayed olikin suuritöinen peli. Siinä pyritään lopettamaan ihmisten ja koneiden sota kuten elokuvissakin. Taisteluja käydään, eri kykyjä hankitaan, liittolaisia ja vihollisia löytyy. Välillä saatetaan joutua lataamaan lisää voimia Siionissa.

Fraktaalit

Kokeilin ja leikittelin ChaosPro-ohjelmalla, joka laskee tiettyjen kaavojen mukaan fraktaalikuvia. Säätöjä siitä löytyy todella paljon ja noita kaavoja voi tehdä itsekin - jos matemaattiset kyvyt riittävät...
Kuva toi mieleeni vuonna 1975 julkaistun elokuvan Yksi lensi yli käenpesän, jossa pääroolissa on Jack Nicholson. Pidän elokuvaa vieläkin hyvänä.
Ohjelmassa on käytettävissä myös tasot kuten Photoshopissa ja 3D-kuviakin voi tehdä. Pitihän niitä kokeilla. Jotenkin kuvasta tuli muukalaisalus, mutta turha kysyä munkista mitään ;)
Tälle kuvalle tein enemmänkin käsittelyä, vasen reuna kun näytti ihan verkolta. Pitihän siihen tietysti saada kalakin.

 
© Heikki S. Kekki 2017